SPF
Cukorbetegség és a bőr: Mire figyeljünk és hogyan ápoljuk

Milyen bőrproblémákat okoz a cukorbetegség?

A magas vércukorszint rossz vérkeringést eredményezhet, aminek gyakran száraz és viszkető bőr a következménye. A száraz bőr és a viszketés általában először a lábszáron jelenik meg, de gyakran érinti a lábfejet és a kezeket is.

  • Bőrszárazság és viszketés: Jellemzően az alsó végtagokon, de a kézen és a lábfejen is előfordulhat.
  • Bőrrepedezés: A bőr, leggyakrabban a kéz- és lábujjakon, feszes, fényes, viaszos tapintású lehet, könnyen megrepedhet, és fájdalmas repedések keletkezhetnek, amelyek nehezebben regenerálódnak.
  • Megnövekedett fertőzésveszély: A legyengült immunrendszer és a károsodott bőrbarrier kedvező környezetet teremt a bakteriális és gombás fertőzések számára. Ezek bőrpírral, viszketéssel, égő érzéssel, nedvedzéssel, esetleg hólyagok és hámlás kialakulásával járhatnak.
  • Lassú sebgyógyulás: A rossz vérellátás miatt a sebek a cukorbetegeknél lassabban és nehezebben gyógyulnak.
Gondoskodj a bőrödről

Néhány egyszerűbb tanács betartásával és a cukorbetegek bőrére is alkalmas bőrápoló termékek használatával minimalizálható lehet a bőrproblémák kockázatáta, és segíthetünk megtartani a hidratált és szép bőr állapotát.

Rendszeresen ellenőrizzük a lábfejet: Figyeljünk az esetleges változásokra – sebek, hólyagok, bőrszínváltozás, duzzanat.

Alaposan és körültekintően mosakodjunk: Használjunk langyos vizet és illatmentes, gyengéd tisztítókat. A CeraVe SA Bőrsimító Tisztító Gél ideális választás. A CeraVe SA Bőrsimító Tisztító Gél szalicilsavval és bőrbarrier-barát összetevőkkel, például ceramidokkal tisztít, és segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, és helyreállítani a bőr védőrétegét. Mosakodás után óvatosan szárítsuk meg a bőrt, különösen a hajlatokban.

CeraVe SA Bőrsimító tisztító gél

A bőr változásait azonnal kezeljük: Mossuk le a területet vízzel és gyengéd tisztítóval, vagy használjunk fertőtlenítő szert. Száraz és repedezett bőrre alaposan vigyünk fel hidratáló krémet.

A hidratált bőrért és a viszketés enyhítésére a CeraVe Hidratáló Krém a legmegfelelőbb választás. Ez a bőrgyógyászok által kifejlesztett krém akár 24 órán át hidratálja a száraz és nagyon száraz bőrt. Az MVE technológiának, a három esszenciális ceramidnak és a hialuronsavnak köszönhetően helyreállítja a bőrbarrier-t és megőrzi a nedvességtartalmát, hogy a bőr védőrétegének egyensúlya megmaradjon.

CeraVe Hidratáló Krém

Ha érdes, durva és egyenetlen bőrünk van, a CeraVe Bőrsimító Tisztító Gélt kiegészíthetjük a CeraVe SA Bőrsimító Hidratáló Krémmel. 10% urea hatóanyag segítségével képes hámlasztani, simítani és puhítani a nagyon száraz bőrt – a hámló bőr a lábakon, a karokon lévő dudorok, és bármely más érdes vagy egyenetlen bőrfelszín.

CeraVe SA Bőrsimító Hidratáló Krém 10% Ureával

Rendkívül száraz és repedezett bőr esetén ideális választás a CeraVe Extra Regeneráló Kenőcs. Ez a többcélú, vazelin tartalmú kenőcs segít helyreállítani a bőrbarriert és megtartani a bőr nedvességtartalmát, így nyugtatja a bőrt és biztosít tartós hidratálást és komfortérzetet.

CeraVe Extra Regeneráló Kenőcs

A lábfej bőrének célzott ápolására ajánljuk a CeraVe Regeneráló Lábápoló Krémet, mely a rendkívül száraz és érdes lábfejre lett kifejlesztve.

CeraVe Regeneráló Lábápoló Krém

 

Mikor forduljunk bőrgyógyászhoz?

A bőrproblémák korai felismerése és kezelése kulcsfontosságú a cukorbetegek számára. Ezért ne becsüljük alá a bőrön jelentkező változásokat, és kétség esetén forduljunk bőrgyógyászhoz.

Message
Download Chrome